WineWolf Foundation

De WineWolf Foundation is een stichting, opgericht op 10 december 2018, ter nagedachtenis aan vinoloog Lotte Wolf, die op 11 september 2018 op 32 jarige leeftijd overleed.

De foundation is opgericht om in Lottes geest wijnen te kunnen blijven maken en om diverse activiteiten in de wijnwereld te ontplooien die zij tijdens haar leven een warm hart toedroeg:

  • beschermen en beheren van de merknaam en alle merkuitingen die verband houden met Lotte Wolf
  • het in Nederland bevorderen van biologische en natuurwijnen in het algemeen en met Sémillon en Mouverdre in bijzonder
  • het in Nederland bevorderen van het beroep van sommelier
  • het leveren van hoogwaardige bijdrage aan opleiding van jonge, talentvolle sommeliers
  • jonge vrouwen kansen geven om wijn te maken in het buitenland

Bestuur

Het bestuur van The WineWolf Foundation wordt gevormd door haar vader Sjors Wolf, haar partner, sommelier Bjorn van Aalst (Vermeer) en vriend/wijnschrijver Willem Blankenstein.

De stichting wordt ondersteund door de leden van het wijngenootschap Vinuminati, de proefclub waar Lotte vanaf de oprichting deel van uitmaakte.

Contact

Bjorn van Aalst

‘Samen een tof project voortzetten in de dromen van m’n geliefde Lot’ daar ga ik voor! Een podium creeëren voor jonge sommeliers, dromers van wijn en ‘nature winemaking’ zijn speerpunten die naar voren komen in deze stichting.
Momenteel werkzaam als Maitre/Sommelier bij restaurant Vermeer in Amsterdam en daarnaast bezig met diverse activiteiten voor WineWolf Foundation. Niets is te gek en denk graag ‘out of the box’!
 

Sjors Wolf

Als vader van Lotte en voorzitter van de WineWolf Foundation schijn ik haar afkomst te moeten prijzen. Gelukkig doe ik dat niet alleen. De “Touch of Dutch” voelen we ook een beetje als van onszelf en daar zijn we trots op.

Pam Kroon

Ik heb een grote voorliefde voor planten en wijn en tijdens mijn opleiding tot vinoloog, kwam ik erachter dat deze twee verrassend goed samen gaan. De plant, de druivenstok, is natuurlijk het begin van de wijn.

Elke plant heeft zijn verhaal en daarmee dus ook elke wijn. Ik besloot hier meer over te leren en stapte in het vliegtuig naar Zuid-Afrika om een oogst mee te maken. Hier leerde ik Lotte kennen.

Meerdere oogsten in Zuid-Afrika en Oostenrijk volgden en inmiddels maak ik mijn eigen wijnen in het prachtige Kamptal. Een bijzondere combinatie met mijn werk als sommelier. 

Er komt een hoop meer bij een fles wijn kijken dan dat de meeste mensen weten. ‘There’s a story meant to be told’.

 
 

Marije Bockholts

Tijdens een reis naar Nieuw-Zeeland in 2002 heb ik het wijnvirus gekregen. Na deze reis ben ik mijn eerste wijncursus gaan doen. Die eerste cursus heeft vervolg gekregen… na het halen van Diploma Course (WSET4) in 2011 en Weinakademiker in 2014, studeer ik momenteel voor Master of Wine.

Lotte heb ik leren kennen via gezamenlijke wijnvrienden. Nadat ze naar Amsterdam verhuisd was is onze vriendschap veel hechter geworden. In 2017 zijn we samen naar Zuid-Afrika gevlogen, waar zij meteen richting Swartland vertrok, en ik na een rondreis me bij haar aangesloten heb. Hier heb ik voor het eerste geholpen met wijn maken. In 2019 en 2020 heb ik in Swartland meegeholpen met het maken van de wijnen voor de foundation. Dat was erg bijzonder, mooi en verdrietig tegelijkertijd.

Naast dat ik af en toe assistent van een wijnmaker ben, geef ik wijncursussen, masterclasses en help in zo nu en dan in een wijnwinkel.