Lotte Wolf’s one-day wijnbar

Op 11 september 2019 is het een jaar geleden dat Lotte Wolf plotseling overleed. Om de herinneringen aan de gedreven sommelier en wijnmaakster levend te houden, lanceert de WineWolf Foundation de Lotte Wolf Dag mét one-day wijnbar.

Lotte Wolf Dag
De Lotte Wolf Dag bestaat uit verschillende onderdelen: een besloten tasting van de lievelings- en haar eigen gemaakte wijnen. Daarnaast een besloten lunch in restaurant Bridges met gerechten van en door een aantal chefs waar ze mee heeft gewerkt. Sergio Herman, Syrco Bakker, Andrès Delpeut en Pascal Duvivier koken ieder een gerecht van het menu. Ook wordt op deze dag een award uitgereikt: de WineWolf Award, een nieuwe prijs voor een jong, vrouwelijk wijntalent. Tevens wordt er een tijdelijke wijnbar geopend.

Weinerei WOLF
Aan de vooravond van de Lotte Wolf Dag, op zondag 6 oktober, opent de one-day wijnbar WOLF zijn deuren in Sofitel Legend The Grand Amsterdam. In dit iconische luxe vijfsterrenhotel was Lotte de laatste jaren werkzaam als wine-director. De wijnbar is een ‘Weinerei’ naar Berlijns model. Hier kunnen de gasten naar eigen inschatting achteraf afrekenen, op basis van het aantal glazen dat zij hebben genuttigd.

In Weinerei WOLF kunnen de wijnen worden geproefd die Lotte maakte onder de naam Lotte Wolf: Touch of Dutch. Weinerei WOLF is voor iedereen toegankelijk. De wijnbar is geopend op zondag 6 en maandag 7 oktober van 16.00 tot 22.00 uur.