Onkruid Vergaan Nie 2019 (beschikbaar)

HerkomstZuid-Afrika, Swartland
Druivenras(sen)Sémillon
SmaaktypeAromatisch
Alcoholpercentage12.5%
Serveertemperatuur14-16°C
BewaarperiodeTot acht jaar na de oogst
Beschikbaarheidbeschikbaar

Verhaal

Een primeur: de eerste wijn gemaakt door vrienden en familie, ter nagedachtenis van Lotte. Een bijzondere jaargang, gemaakt met tranen van liefde.

Goudgele kleur met een iets groene rand. In de geur duidelijk een groene toets maar ook veel fruit. De houtopvoeding is goed verweven in de smaak. Wijn met veel spanning, die duidelijk baat heeft bij karafferen. 

Wijngaard

Alle druiven komen van één wijngaard die in een van de inhammen van de Paardeberg ligt. De wijngaard is aangeplant in 1997 en alle druiven zijn Gobelet gesnoeid. Er wordt niet geïrrigeerd. Vanaf 2014 wordt er biologisch gewerkt in de wijngaard en er wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën. De bodem bestaat voornamelijk uit verweerd graniet en de wijngaard heeft een helling richting het zuidwesten.

Vinificatie

De druiven zijn vroeger geoogst van voorgaande jaren, begin februari 2019. Na het plukken zijn de druiven op de schillen gaan fermenteren in grote open fermenters. Met de handen is de hoed van de wijn twee maal daags naar beneden geduwd om ervoor te zorgen dat de schilletjes niet droog zouden worden. Na ongeveer 4 dagen skin-contact zijn de druiven geperst door middel van een ‘Basket Press’. Na het persen heeft de wijn ongeveer 24 maanden gerijpt op oudere eiken houten vaten.

De wijn is niet geklaard en niet gefiltreerd. 

Houtopvoeding

De wijn is opgevoed voor ongeveer 24 maanden in gebruikte eiken houten vaten.

Bestellen

De Lange