Die Wolf Is Los 2018 (beschikbaar)

HerkomstZuid-Afrika, Swartland
Druivenras(sen)Chenin Blanc
SmaaktypeFilmend, rond en mineraal
Alcoholpercentage12.5%
Serveertemperatuur14-16°C
BewaarperiodeTot acht jaar na de oogst
Beschikbaarheidbeschikbaar

Verhaal

Deze Chenin Blanc is de laatste van Lotte haar hand. Vanaf 2019 zijn de wijnen gemaakt door de familie en vrienden van Lotte onder het WineWolf Foundation project. Mooie, rijpe, volle geur en smaak. In de geur en smaak iets van honing en rijp fruit. De wijn heeft een mooie aciditeit, veel spanning en lengte in geur en smaak. 

Wijngaard

Alle druiven komen van een wijngaard op de Paardeberg Mountain, ten zuiden van Malmesbury in Swartland. De wijngaard is aangeplant in 1984, alle wijnstokken zijn bush vines en de wijngaard wordt niet geïrrigeerd. Vanaf 2014 wordt er biologisch gewerkt in de wijngaarden en worden er geen chemicaliën meer gebruikt. De bodem bestaat uit verweerd graniet en klei. De wijngaard ligt op een hoogte van 280m en heeft een helling, die richting het zuidwesten ligt. 

Vinificatie

De datum van de oogst is bepaald op smaak van de druiven en niet op de hoeveelheid suiker (Balling). De druiven zijn vroeg geoogst om frisse zuren te behouden en lager alcohol te bereiken. De druiven zijn geperst in een pneumatische pers door middel van een langzaam persprogramma, om ervoor te zorgen dat het sap zo puur en elegant mogelijk is. Hierna is het rechtstreeks in een betonnen ei gegaan van 1600L voor de fermentatie en opvoeding. Tijdens het opvoeden zijn de wijnen niet overgestoken. De wijnen zijn gebotteld in februari 2019. De wijnen zijn niet geklaard en gefiltreerd voor het bottelen en er is minimaal SO2 toegevoegd. 

Houtopvoeding

Geen houtopvoeding

Bestellen

De Lange