Die Bastaard 2018 (Uitverkocht)

HerkomstZuid Afrika, Swartland
Druivenras(sen)Mourvèdre, Cinsault
SmaaktypeLichtvoetig en kruidig
Alcoholpercentage12.5%
Serveertemperatuur17 – 19°C
BewaarperiodeTot zes jaar na de oogst
BeschikbaarheidUitverkocht

Verhaal

Prachtige blend van Lotte zelf, de laatste jaargang van haar hand. De Cinsault brengt frisheid tegenover het robuuste van de Mourvèdre. Spannende wijn die het ook zeker goed doet wanneer licht gekoeld.

Wijngaard

Beide druiven komen van wijngaarden in Swartland, alle wijnstokken groeien als bush vines, laag aan de grond. Vanaf 2013 wordt er biologisch gewerkt in de wijngaarden en worden er zo min mogelijk chemicaliën gebruikt. De bodem is een combinatie tussen Koffieklip (ijzerhoudend steen) en decomposed graniet (het oudste gesteente van de wereld). Voor beide druiven een hele passende bodem. De wijngaarden liggen beiden op een helling richting het zuidwesten.

Vinificatie

De druiven zijn geoogst bij verschillende suikerniveau ’s om te zorgen dat de wijn goede pH en zuurgraad heeft, met daarbij een goede structuur en aroma’s. De druiven zijn geplukt en vervolgens whole bunch op de schilletjes gaan fermenteren voor 10 dagen. Na de fermentatie is de wijn nog ongeveer 20 dagen op de schillen blijven liggen voor een mooie integratie van de tannines. De wijn is na het persen gerijpt in oudere Franse eikenhouten vaten.

De wijn is niet geklaard en niet gefiltreerd. 

Houtopvoeding

De wijn is na het persen gerijpt in oudere Franse eikenhouten vaten voor ongeveer 11 maanden. 

Bestellen

De Lange