Herkomst | Zuid-Afrika, Swartland |
Druivenras(sen) | Mourvèdre, Cinsaut |
Smaaktype | |
Alcoholpercentage | 12.5% |
Serveertemperatuur | 17 – 19°C |
Bewaarperiode | 4 tot 6 jaar |
Beschikbaarheid | Nog even geduld… |
Het verhaal
LOTTE OVER DEZE WIJN
Die Bastaard, voor mij hét vuilnisbakken-hondenras. Ik ben met dit soort honden opgegroeid: Doen waar ze zin in hebben, lekker recalcitrant. Eigenlijk net als deze wijn. De bodem is een combinatie van Koffieklip (ijzerhoudend steen) en decomposed graniet (het oudste gesteente van de wereld). Voor de beide duivenrassen eigenlijk de allerbeste bodem. Door het droge jaar 2016 waren alle druiven erg klein. Daarom koos ik voor deze blend, die nog niet vaak gemaakt was in de regio. Ik heb ze samen laten fermenteren en daarna, door met eigen voeten te trappen, de hoed niet droog laten worden. Het resultaat mag er zijn. De samenspelende aroma’s van de beide druivenrassen is iets magisch. Daarom de naam Die Bastaard. Twee druivenrassen die ‘niet bij elkaar horen’ samengevoegd. Ik ben er enorm trots op!
Wijngaard
Ipsum
Vinificatie
Ipsum
Houtopvoeding
Ipsum
Smaakomschrijving
Ipsum