Dag 18: Gap – Saint-Jean-de-Maurienne
We drinken: Roussette de Savoie, Domaine Dupasquier, 2011
De Savoie ligt op een steenworp afstand van de Tourrit van vandaag. De meeste mensen denken bij Savoie meteen aan kaas. Helaas, want de wijnen uit deze streek zijn heel bijzonder. Zeker de Roussette van het domein Dupasquier. Dit biologische domein maakt een geweldige, karakteristieke wijn die je echt moet proeven! Hij is heel kruidig, bloemig, rond en de lychee-tonen in de afdronk maken hem tot een echte topper! Dankzij zijn bloemige karakter is de wijn goed te combineren met een gerecht met reblochon, een lokale kaas.
Verkrijgbaar via : www.rhonevaluewines.eu en Terrovin.
Wijn & spijs
Een heerlijk gerecht bij deze wijn is gerookte langoustine, frisse couscous van rauwe romanesco-bloemkool, gelakt spek, ui-variëteiten en specerijenjus. Bij dit gerecht van Oud Sluis schonk ik de de Roussette de Marestel. Deze topcuvée is afkomstig van de 60 jaar oude wijnstokken van de kleine Cru Marestel. Zowel deze als de ‘basiswijn’ heeft 12 maanden kunnen genieten van de houtlagering. En dat geeft een extra dimensie aan de wijn.