Dag 3: Antwerpen – Muur van Hoei

 

We drinken: Bier 13

 

Amai! België, hier zijn we dan met de Tour. En waar denken we dan aan bij België? Chocolade, friet, bourgondisch eten, Suske & Wiske en BIER. Laten we dat nou net gaan drinken! Want we ‘zondigen’ een dagje en slaan vandaag een wijntje over. En ook al beginnen we met fietsen in Antwerpen, we kiezen voor bier uit Gent. Maar dan ook een echte topper! Beer 13 is een nieuw ‘project’ van The Ministry Of Belgian Beer. Een écht artisanaal pils. Precies zoals ik ook mijn wijn wil hebben: geen additieven, ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

 

Zoals ze in België zeggen: Schol!

Beer 13 is een heel nieuw initiatief van de vrienden Dimitri Messiaen en Koen Van Laere. Na twee jaar sleutelen aan het recept, was het 13e brouwsel spot-on. De missie was geslaagd en de twee doopten hun pils Beer 13. Met een alcoholpercentage van 5,2%, is Beer 13 een lekker, speels, maar ook een pittig en ietwat excentriek pilsje.

 

Nu kunnen we natuurlijk niet voorbijgaan aan de geweldige reputatie van de andere Belgische lekkernijen. Mijn favoriete adresjes in Antwerpen:

 

Chocolade:

The Chocolate Line. De aller allerbeste chocolatier die er is. Hij heeft een winkel in Brugge maar ook op de Meir in Antwerpen. Een must voor alle choco-lovers!

 

Friet:

Frituur N1

 

Bourgondisch eten:

The Jane natuurlijk! Maar ook:

Het Gebaar: vooral geroemd om de heerlijke desserts, maar alles is hier erg smakelijk!

Izumi: de beste Japanner in Antwerpen.

BUN: authentieke Vietnamese street food. Om van te huilen zo lekker.

Finjan: als het al laat is en je hebt zin om te smullen, dan is dit dé plek voor falafel en meer.

Ciro’s: al generaties een begrip voor de beste klassiekers, zoals merg op toast en steak of profiteroles. Dit is de echte Belgische ‘burgerkeuken’.

Graanmarkt 13: restaurant, galerie en winkel ineen. En alles even aanlokkelijk.

 

Over Lotte