Rustdag in Gap

 

We drinken: Rosé Quat’ Saisons, Domaine La Mascaronne, Provence, 2014

Vandaag mogen we allemaal met de pootjes omhoog. We vieren een welverdiende rustdag in Gap. En wat is er dan lekkerder dan een heerlijk glas koude Provence-rosé op het terras? Of drink hem als je naar een voorstelling op de Parade kijkt. Hier is immers de ‘rosé-hype’ ontstaan.

De Provence is het gebied bij uitstek voor de lichtroze rosé. De kleur verklapt al de inhoud: heel fris, elegant, speels maar wel met body. De bloemetjes, bosaardbeitjes en perziken vliegen je tegemoet. En het allerbelangrijkste: een goede rosé is niet zoet maar juist verfrissend en beendroog!

 

Verkrijgbaar via: www.aventurawines.nl

Miraval

Tom Bové, de wijnmaker van Mascaronne, was vroeger de gelukkige eigenaar van het domein Miraval. Dit heeft hij in 2012 verkocht aan Angelina Jolie en Brad Pitt. Geen slechte deal, want sindsdien kan hij zich helemaal richten op Mascaronne. De wijnen van Miraval en Mascaronne verschillen veel van elkaar. Zo is de laatste geheel bio-gecertificeerd en liggen de wijnen veel minder lang op houten vaten.

 

Parade

Waar Nederland rosé heeft leren drinken? Op de Parade. Dit geweldige festival is van 17 juli t/m 2 augustus in Utrecht en van 7 Augustus t/m 23 Augustus in Amsterdam. Ik heb de kaart van de wijnbar al mogen bekijken! Mijn aanrader: Guilhem, Prestige Rosé, Frankrijk.

 

Toch liever een andere kleur? Kies dan:

Wit: Porto do Fidalgo, Alvarinho, Portugal.

Rood: Viña Zorzal, Graciano, Spanje.

 

Over Lotte