WineWolf Award 2019

Dat Lotte velen nog altijd inspireert blijkt regelmatig. Haar naam en werk worden vaak genoemd, haar wijnen overal genoten en “Wine director” is dankzij Lotte (ook in Nederland) een bekende titel geworden.

Wine director is een breed begrip en geeft o.a. aan dat er veel meer wordt gedaan met wijn dan velen vaak denken. Reizen, beleven, proeven, selecteren, leren, adviseren én het overdragen van die kennis en ervaring aan collega’s en gasten bijvoorbeeld. In de ogen van de jury voldeden meerdere kandidaten aan veel van deze eisen, maar zagen we bij één van hen de meeste aspecten van het werk en leven van Lotte op een zeldzame wijze bij elkaar komen.

Ook het feit dat ze de medewerkers van een groep horecaondernemingen kan inspireren, sprak de jury bijzonder aan. Als Wine director bij de Horecagroep Breda (Maris Piper, Guts, Breda en Pita Kebab&Falafel) heeft ze al een grote verantwoordelijkheid, maar wij willen haar extra stimuleren om nóg verder te gaan in het gedachtegoed van Lotte. Respect voor natuurlijke wijnen heeft ze al en een persoonlijke kennismaking met het Zuid-Afrika van Lotte is door deze Award slechts een kwestie van tijd (de prijs is namelijk een wijnreis naar Zuid-Afrika).

Het verder delen en bevorderen van de passie voor het wijnvak in de meest brede zin van het woord is een uitdaging waarbij de jury haar graag ondersteunt. Om die reden is de WineWolf Award 2019 voor Elske Mostert.

Runner-up WineWolf 2019

De jury, bestaande uit Erica Verweijen, Fred Nijhuis en Willem Blankenstein, besloot ook een runner-up WineWolf Award uit te reiken. Een extra aanmoediging voor een bijzonder talent, in staat om zich verder te ontwikkelen tot een professional in de geest van Lotte Wolf.

De WineWolf Award werd toegekend aan Liz Barents. Barents was “the best of class” tijdens haar opleiding tot sommelier en won al eerder de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Liz werkt bij Kasteel Heemstede te Houten.